Bathmen, het groene hart van Salland

Bathmen is een levendig dorp in het Sallandse land tussen Deventer en Holten. Het is er vredig, kleinschalig en echt. Saksische boerderijen in de groene velden met rood bonte koeien afgewisseld met prachtige bossen is het karakteristieke beeld rond Bathmen. Voor mensen die rust en ontspanning zoeken, is het absoluut de moeite waard!


Sluimeren langs de Schipbeek

De Schipbeek is de levensader geweest van Bathmen. Tegenwoordig wordt de beek niet meer bevaren. Wel is het mogelijk de Schipbeek met een kano te verkennen. Ook is de Schipbeek uitermate geschikt om te vissen. Wel heeft u een visakte of visvergunning nodig.


Langs wegen en paden

Bathmen ligt temidden van prachtige bossen; voor natuurliefhebbers een uniek gebied. Vanaf de dorpspomp op de Brink starten 4 gemarkeerde wandelroutes, variërend van 4 tot 11 KM. 

 

Bathmen heeft ook een eigen kuierroute van ca. 25 KM die gaat door de buurtschappen: Dortherhoek, Zuidloo en Loo. Uiteraard kunt u Bathmen en omgeving ook fietsend verkennen. Diverse fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden.

Fietsenverhuur is bij ons mogelijk.


De Holterberg

De Holterberg is een heuvelachtig gebied, dat onderdeel uit maakt van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug.

In het noorden grenst dit gebied aan de Haarlerberg en Noetselerberg. Dit natuurgebied omvat veel heidevelden die worden afgewisseld door (naald)bossen.

Alleen op de Holterberg en de Hoge Veluwe komen in Nederland korhoenders voor.